lördag 18 mars 2017

Farligt, motbjudande och stötande att använda de populistiska och högerextrema sajterna.
Innehållet är stötande nog med hatsajter och fake-nyheter men det är riktigt motbjudande att se all kriminalitet och allt skattefusk bakom sajterna. Det är ett bra journalistiskt grävande dn.se/ nyheter har gjort nu i några gedigna reportage. Hur kommer man åt IT-brotten och IT-brottslingarna. Det kan ju bli mycket allvarligt vid en samhällskonflikt med ett annat land om information och fakta förvrängs. Säpo, vad säger ni?Och  ännu bättre,vad gör ni?

Jag brukar inte hålla med Gunnar Hökmark i EU-politiken och gör det inte nu heller i stort, men artikeln på dn.se/debatt instämmer jag i huvudsak i. Socialpolitik ska skötas av nationerna och inte av EU som S vill.
Ett "Socialt protokoll" i EU med överföring av makt som S vill från medlemsstaterna till EU på en massa områden  som socialpolitik, arbetsmarknad,familjepolitik, välfärdsreformer, föräldraledighet, arbetsvillkor, arbetstider, anställningsformer, minimilöner, mammaledighet, pappaledighet, semesterledighet, en europeisk arbetslöshetsersättning. Oj, oj, man blir riktigt trött i fingrarna över allt som S vill göra överstatligt och besluta i EU.

Förstår man inte vad det betyder? Om Sverige ska föra över hur vi gör det till EU och länder som ligger århundraden efter oss både i nivåer och värderingar så kommer den svenska modellen att förtvina.
Vi ligger kanske högst i EUropa i välfärd. Om EU ska ta över välfärden så ska 27 andra länder förhandla med oss. Hur mycket får Sverige då banta på sin nivå. Vad tror man? Hur dum får man bli?
Gör inte EU till en stat. Sociala frågor ska skötas av medlemsländerna. Punkt.

Inga kommentarer: