torsdag 30 mars 2017

Brexit och nedräkningen kan börja, den 29 mars 2019 ska Storbritannien ha lämnat EU. Men många spaltmeter kommer att skrivas om förhandlingarna.
Det kommer ett svar från EU på det åttasidiga utträdesbrevet från Storbritannien inom några dagar. Först ska man förhandla om utträdet, därefter om de nya villkoren. Theresa May har försökt få acceptans för att göra båda samtidigt, men det har EU sagt nej till Det verkar också  rimligt. Man måste ju veta villkoren för utträdet innan man skriver ett nytt avtal.

Ett partnerskap, säger Theresa May. Vi lämnar EU säger hon, men inte Europa.
Klart är att Storbritannien också lämnar den inre marknaden  men söker ett "nytt djärvt och ambitiöst frihandelsavtal". May hade en mjukare framtoning är tidigare och inser vem som har de bästa korten vid förhandlingarna. Det är"Partnerskapet" som är ledordet för förhandlingarna som ska vara öppna och positiva för alla parter..

Bra att Sverige har satt ned foten redan innan förhandlingarna börjar. Vi ska betala en lägre avgift, säger Löfven och det är självklart.
Om EU tappar 13-15 procent eller 180 miljarder kronor om året när Storbritannien utträder så ska EU-budgeten minska med samma summa, säger Sverige och Löfven. Utmärkt.

Röra i Alliansen efter Moderaternas utspel om att lägga fram en egen budget. Nu kommer Björklund med förslag som kan leda till nyval som han inte ville ha.
Han höll på att bli utanför. Han vill vara i centrum. Det ska ske genom ett uttalande från riksdagsmajoriteten om nej till skattehöjningarna.Ska Löfven släppa Sjöstedt? Alliansen ger inget stabilt uttryck för närvarande. Sansa er och samla er. Förhandla. Går det inte att få bort de skadliga skattehöjningarna så är det inte Alliansens fel,

Inga kommentarer: