onsdag 29 mars 2017

Storbritannien lämnar in sin utträdesansökan. Brexit inleds. Farväl i EU ,men inte i samarbeten.
Så kan man uttrycka Brexit. Det är en stor dag den 29 mars 2017, det är följden av den 23 juni 2016 när Storbritannien röstade Nej till EU med ganska tydliga siffror, sådär 53 Nej mot 47 ja. Nu ska förhandlingarna börja. Först bodelningen, lämna eller stanna i inre marknaden, tullunionen, ekonomin, betala 60 mdr euro säger EU. Aldrig i livet säger Storbritannien. Vi får en repris på Margareth Thathers förhandling om medlemsavgiften, när hon slängde som handväska i bordet, och vann.

Storbritannien kommer att vinna denna gång också. Det blir inga 60 miljarder euro eller 600 miljarder kronor. "Inge avtal är bättre än ett dåligt", säger Theresa May.
Tillhör Storbritannien Europa. Nej, sa Napoleon, Nej sa de Gaulle,de ska inte med. Vi är ett internationellt land, USA, Indien, Afrika, Asien, vi är en del av hela världen säger Storbitannien. Och dit ska nu Storbritannien återvända.

Alliansen och budgeten. Jag tycker inte om C-utspelet. Det är alldeles för nära  M,Kd-förslaget, inte i pengar men i politik, eftersom det kräver stöd av Sd.
Moderaterna vill stoppa S-budgeten med en helt egen budget som får stöd av Sd. Centern vill stoppa delar av S-budgeten, som får stöd av Sd. Vad ser väljaren? Jaha, nu säger C ja till Sd stöd också. Storleken skiter man i, det är symbolen,politiken, syftet. Nej till "politisk circus"....

Turkiet och Erdogan leker med  Sverige. Alldeles för svag reaktion från regeringen och Wallström.
Turkiet har noterat vår reaktion, säger Wallström. Turkiets ambassadör skulle direkt ha kallats upp och fått veta att flyktingspionage är olagligt i Sverige.Svagt. 

Inga kommentarer: