torsdag 16 mars 2017

Bakslag för högerpopulismen, hörs det nu från EUropa och världen efter Mark Ruttes tydliga seger i går och Geert  Wilders måttliga framgång. Är populismens kulmen nådd?
Den frågan ställs nu i media och bland partier och väljare över hela världen. 31 mandat för Rutte, 20 för Wilders och kraftiga ökningar för de gröna och liberalerna D 66, visar ändå att folk letade efter något annat. Symboliskt sa Mark Rutte om valsegern och tillade att "nederländerna skulle sätta stopp för fel sorts populism.".

Nu väntar några månaders förhandlingar, men döm inte ut Wilders. Hans skugga och politik vilar i hög grad över framtiden.

Glädjer mig verkligen åt att Ukraina nu är färdigt att skriva under associationsavtalet med EU som skapade Majdanupproret 2013. Det kan bli en vändning i EUropa
Tre år har det tagit. Den Moskvatrogna presidenten Janukovytj ville inte skriva på avtalet och upproret och inbördesstriderna var ett faktum. Handeln med EU ökar och ukrainarna får resa utan visum till EUropa. En framgång för freden, även om Ryssland kommer att muttra.

Hårdare tag mot brottslingar, särskilda jourdomstolar för unga kriminella och 4000 i månaden mer för poliser. Ska det vända Liberalerna?
Björklund tror det säkert själv eftersom han satsar på det, men det tror inte jag.Mer pengar till försvar och mot brottslighet är han inte ensam om. Jag tror inte det är antalet kronor som avgör.

Inga kommentarer: