torsdag 23 mars 2017

Londons tur, eller otur att terrordrabbas. Inte oväntat. IS drivs tillbaka i Mosul och Raqqa och säger själv att nu ska attackerna ske där folk finns i EUropa. Varför? Någon?
Samma mönster som i Nice  och fler andra platser.En ensam tragisk person hyr en bil. kör över en bro och kör på så många han hinner innan han kommer fram till Westminster, hoppar ur och dödar en polis med kniv innan han själv skjuts till döds. Vad ville han? Bara döda och dödas och få sin attack inskriven i historieböckerna. Säkerheten var inte tillräcklig när han kan komma fram och döda en polis. Bättre säkerhet, mer förebyggande behövs också i Sverige.

Europasamarbetet 60 år. Det ska firas. Det har kanske varit den längsta perioden utan krig mellan Tyskland och Frankrike i historien...
Kol- och stålunionen  blev starten på samarbetet mellan Tyskland och Frankrike. Mycket av Europasamarbetet och EU genom åren har varit Tyskland och Frankrike .Eurons,kris, som man kunde gissa sig till skapade nord mot syd. Flyktingkrisen, Brexit, Trump. Ukraina. Putin. den ökande överstatligheten och minskande demokratin skakar EU.

Vi behöver ett europasamarbete, men EU måste omformas
till mer av just samarbete och mindre av Union och statsbyggande. Då får vi folkens stöd. Alla behöver inte vara med i allt. Ett samarbete i olika hastigheter är bra om inte skillnaderna blir för stora och några bildar EU-stat. Det är vad 60-års jubileet måste handla om.

Moderaterna i kris. Sverigedagarna i Karlstad i helgen ger oss besked om dagsläget. Sd större än M...det skulle ju bli tärtom sa Batra, vi ska ta röster från M. Ett riktigt korkat beslut.
Ville man ha de där rasisterna i sitt eget parti. Lyssna, alla andra förstår utom M-ledningen.
Inga kommentarer: