måndag 13 mars 2017

Erdogan skapar de motsättningar han vill ha för att vinna folkomröstningen om hans ökade makt som president i Turkiet.
Hela uppståndelsen i Nederländerna, Tyskland, Danmark om stopp för turkiska ministrar att tala i Europa är mer eller mindre icensatt av Erdogan själv för att få ett ja i folkomröstningen den 16 april om hans utökade makt. Det är "turkisk propagande för turkisk politik", sa någon.

Mycket tveksamt om turkiska ministrar ska få härja fritt och tala om sitt ja till mindre yttrandefrihet,  stopp för mänskliga rättigheter, mer presidentmakt och reducerad rättsstat.
Hur har regeringen Löfven tänkt, om dom har det,och varför är det alldeles tyst från vår annars så pratsamma utrikesminister Margot Wallström. Dödstyst, helt enkelt.

Om man ska kunna ha ett någorlunda demokratiskt val i Turkiet så måste det kurdiska partiet HDP:s ledare släppas ur fängelset och kunna delta i folkomröstningen. Det partiet fick över 10 procent i valet 2015. Detta borde Löfven och Wallström sagt.
Tillfället var givet i går när Sverige tog emot förre turkiske ministern Mehmet Mehdi Eker och lät honom propagera för Erdogan och hans kommande presidentdiktatur. Vi ska som öppet land som garanterar yttrandefrihet även till utländska agitatorer acceptera att de som kommer håller politiska ledare som fångar. Ni hör väl själva hur det låter.

Ska regeringen tala om för landstingen vilka sjukhus som ska privatiseras i landet? Det är vad tankesmedjan Timbros Johan Ingarö skriver i dag på dn.se/ dedatt ?


1 kommentar:

Johan Ingerö sa...

Nej, det är inte vad jag skriver på DN Debatt. Jag skriver att i de fall landsting kommer att vilja/behöva upphandla driften av sjukhus så kan de få problem eftersom de saknar den sortens upphandlingskompetens. Därför skulle staten kunna bistå på den punkten.

Debatten blir bättre om vi håller oss till sanningen.