måndag 27 mars 2017

Putin möter stor politisk motgång med demonstrationen i Moskva mot korruptionen i Ryssland. Putin sänks under bältet,
Det var en stor demonstration och det var enligt media 700 personer som greps på gatorna under demonstrationen. Oppositionsledaren Aleksej Navalnuj  greps också av den ryska polisen och det fick stor uppmärksamhet även om ryska statsmedia knappt hade med något om saken. Men det går inte att förhindra information i dag med it-tekniken och det stärker verkligen yttrandefriheten.

Att fyra fem stora beväpnade poliser eller soldater släpar och bär bort en 12-15 årig tjej
ger inte direkt något förtroende åt en regering och den president som låter detta ske. Hur gammal blir du i rollen Putin? Känns som om stupstocken närmar sig.

Obegripligt att återanvändning och återvinning inte kommit längre i Sverige när vi slänger nära 8 kg textil per person varje år
Det första man får lära sig i miljöpolitiken är att minska soporna och avfallet. Först ska man återanvända, sedan återvinna materialet och sist ta hand om avfallet för energiändamål. Vi har inte ens blivit bättre på punkt 1. Men nu kommer ett lagförslag från Naturvårdsverket, Nu kommer,... först nu...

Fi kan komma in i riksdagen med Victoria Kawesa och Gudrun Schyman som partiledare. Det handlar om hur Centern och andra partier möter Fi. 
Positivt är det i vilket fall att Sverige får en svart partiledare, Vi kommer i alla fall efter USA....

Inga kommentarer: