torsdag 10 augusti 2017

Det mest hotfulla med USA-Nordkorea krisen är två maktgalna och oberäkneliga dårar som kan skapa världskris och världskrig.
Så skrev jag alldeles nyss på twitter. Det är det riktigt farliga med denna konflikt. Och ingen lyssnar på sina rådgivare utan sätter sig vid mikrofonen och skriker ut sina hot mot motståndaren rätt ut i luften.

Vi vet också att Nordkorea inte följer FN resolutioner. De senaste FN-sanktionerna var nummer sju på elva år och missilkonflikten fortsätter.
Nu måste några diplomatiska rådgivare till de två maktgalna dårarna få till ett möte med en dialog värt namnet, så att konflikten stoppas upp. Annars....

Jag tycker regeringen och oppositionen ska sätta sig ner och diskutera vår konfliktsituation också om utvisningarna av Afghaner.
Personer som varit i Sverige i flera år kan utvisas på grund av felaktigheter gjorda av myndigheter. Två-tre år för att få besked om uppehållstillstånd är otillständigt och omänskligt. Ett tillfälligt paus-stopp för utvisningar där frågan kan granskas, borde vara steg ett.

Inga kommentarer: