lördag 19 augusti 2017

lördag 19 augusti 2017
Trump är på väg att gräva sin grav, ensam, isolerad, utskrattad, utbuad, uträknad....
Frågan är bara hur lång tid det tar. Mars 2019 har jag sagt, en bit in på mandatperioden, men också närmare till nästa presidentval, där Trump inte kommer att bli republikanernas kandidat och en sådan måste få tid på sig.

Kriget mellan honom och hans medarbetare med ständiga avskedanden tär på förtroendet. Nu med Steve Bannons avskedande balanserar han redan på en tunn tråd. Vem vill jobba för Trump?
Vem vill jobba för en person, i detta fall.en president, som avskedar folk så fort de inte tycker som han? Bannon var hjärnan bakom Trumps valkampanj och får man säga hans valseger. Att avskeda en sådan person är naturligtvis ett stort misslyckande.

 Bannon är högernationalist med vit makt rörelsen "alt-right" bakom sig,
de som nu skapat terrorattacken i  Charlottesville. Trump har fått hård kritik för att inte tillräckligt avstånd och och nu är han framme vid att också Bannon måste gå.
Men vad händer när Bannon kommer ut i det fria. Han kan då bli.ännu farligare för Trump och då har nedräkningen börjat.

IS har tagit på sig terrorattacken i Barcelona. Rätt eller fel men de vill ha uppmärksamhet som den terrorrörelse som dödar flest människor.
Och det är detta som är målet. Bevisa att det är ett krig mellan kulturer,  väst med USA, Europa och alla som inte är muslimer är motståndare och ska förgöras. Det kommer inte att lyckas. Vi är för många som vill leva och inte dö martyrdöden.

All heder åt Fatemeh Khavari
som startat Ung i Sverige och vill stoppa tvågsutvisningarna till Afghanistan. En  folkledare från folkdjupet, Hon kommer att lyckas och vi ska hjälpa till.


Inga kommentarer: