fredag 11 augusti 2017

Donald och Kim är tå barnungar som bråkar med varandra och när som helst kan börja slåss.
Tragiskt och farligt.
Ingen vet vad Trump menar med sina tweets, annat än att han vill skrämmas och visa makt. Ingen vet vad Kim jong Un menar heller med sina hot, annat än att han vill tala om att han bestämmer själv, inte någon annan. Två bråkande småpojkar. Så länge det handlar om sandlådan är det ofarligt, men en felsägning, en tolkning, en reaktion kan få den andre att inte bara reagera utan agera och då... FN bör kalla in en diplomatkommitte.

Polisen anmäler sig själv för mutbrott om samarbete om svenska pass.
Det är för mycket skandaler kring svenska myndigheter. Och det finns säkert svarta hål som inte kommit upp i ljuset än, Det finns många frågor varför, men det finns bara en ansvarig och det är regeringen. Och när det kommer upp är det den regering som då regerar som har ansvaret, inte någon annan. Granskning och kontroll heter det. Ta ett bredare grepp Löfven, då får du  några opinionspoäng till, eller något parti som gör det kanske C...

Katalonien är en krutdurk. Blir det folkomröstning och självständighet kan det skaka hela EU.
Om två månader ska separatisterna i Katalonien hålla folkomröstning om självständighet. De vill ha en egen stat och den spanska regeringen skriker naturligtvis nej. Nej till både delning, självständighet och folkomröstning, Men....om det skulle bli så, då skakar hela EU. Släpp loss ökat regionalt självbestämmande är mitt svar.


Inga kommentarer: