söndag 27 augusti 2017

DN tar i sin ledare i dag upp Annies sommartal om bristerna i barn- och ungdomspsykiatrin och att allt fler barn mår dåligt.
Det var ett engagerande tal och det var ett område som inte så många talar om, men där svårigheterna och problemen ökar, köerna växer och självmorden blir fler. Centerns förslag om 300 milj kronor till landstingen för att öka tillgängligheten till vården möts positivt. En sakfråga, ingen personfråga alltså....

Om inte M slutar att prata om samarbete med SD bör Centern och Liberalerna rikta in sig på ett blocköverskridande samarbete.
DN/Ipsos mätning i dag visar att det finns ett stort stöd för samarbete över blockgränsen, Det har blivit ännu tydligare efter AKB:s avgång. M måste ge besked om SD- ja eller nej till samverkan. Blir det ja ligger ett samarbete C, L, S närmare.
Detta är också vad P Wolodarski slriver i sin utmärkta analys av det politiska läget, även om han inte ska styra politiken.

Nya bud i IT-skandalen där försvarsmakten kände till IT-uppgörelsen på Transportstyrelsen fyra månader tidigare än vad som varit känt.
ÖB och försvarsministern fick kännedom om det flera månader senare och det visar ytterligare att ett misstroendevotum mot försvarsminister Peter Hultqvist är mindre genomtänkt.

Inga kommentarer: