lördag 5 augusti 2017

Magnus Nilsson, en av Sveriges bästa miljökämpar skriver på dn.se/debatt att svenska politiker försvagar EU:s klimatpolitik.
Först blev jag förvånad, sedan förbannad sedan förskräckt att han tar EU:s förslag om gemensam skogspolitik som exempel.

Skogspolitiken ska inte EU lägga sig i.
Det var uppe till debatt i EU-parlamentets miljöutskott på 90-talet när jag satt där. Vi slogs som f-n Sverige och Finland. jag och Paavo Väyrynen att skogspolitiken ska inte EU lägga sig i. Nu har det gått mer än 20 år och nu är vi där. EU vill ha en gemensam skogspolitik. Så dumt, med så olika biologier, så olika förutsättningar. så olika gemenskaper, eller bättre, så stora skillnader mellan Malta och Sverige.

Det är ju tvärtom så att mycket skog lagrar mycket koldioxid. Det är bara bra för klimatet. Men skog är en av våra viktigaste råvaror och då måste den huggas ned.
Då minskar koldioxidbanken, skriver M.Nlsson och vi försvagar EU:s skogspolitik. Trodde verkligen inte att Magnus av alla som jag jobbat med i miljörörelsen och folkkampanjen kan vara så dum.Skogen avverkas, ja men det Sverige och svenska och finska EU-parlamentariker försvarar en livsavgörande industri i Norden. Sverige och Finland ligger redan högt i EU på låga utsläppsnivåer inom transport, industri, byggnation - räknas inte det Magnus. Tänk om.

Inga kommentarer: