fredag 4 augusti 2017

It-haveriet i Transportstyrelsen fortsätter, nu med tidigare statssekreteraren, numera EU-ministern Ann Linde hos inrikesminister Anders Ygemen.
Hon blev informerad redan i september 2015 men det tog lång tid att föra över informationen till chefen, inrikesminister Anders Ygeman. En "kommunikativ härdsmälta", skriver dn.se/ledare. Visst det är dags att ta bladet från munnen men det kommer ju nya uppgifter och informationer varje dag.

Ann Linde kände till uppgifterna från Säpo långt innan känsliga data flyttades utomlands. Varför då så tyst? Nu tillsätts utredningar, bra men det betyder inte att ansvariga ska sluta att svara på frågor  som Löven, som hänvisar till konstitutionsutskottets utredning. Allt måste fram som de tullfrågade känner till. Punkt. Lägg korten på bordet, säger C:s rättspolitiske talesperson Johan Hedin.Just det.

Alliansen skulle vinna på att förhandla fram en kompromiss om de nya skattehöjarlagarna med regeringen. Svenska folket skulle uppskatta det. Centern kan ta ett initiativ.
Men det bör ske internt så att hela Alliansen är med. Det skulle stärka Alliansen. Folk blir trötta på nya misstroendevotum. Det visar också Ipsos utredning i dn.se/nyheter.

Macron stärks  när han får igenom sina i huvudsak bra reformer om arbetsmarknaden med mer frihet för företag och fack att sluta avtal direkt i företagen i stället för på branschnivå.
Det är en decentralisering till företag och anställda lokalt och gynnar främst små och medelstora företag. Bra.

Inga kommentarer: