torsdag 24 augusti 2017

Nu sjunger det nog på sista versen för Anna Kinberg Batra. Man kan knappt slå på radion innan det kommer nya besked från länsförbund om att hon bör avgå.
Alltid tråkigt när mediadreven går mot enskilda personer som jobbar dygnet runt för sin övertygelse. AKB är en sådan. Men det är inte mediadrevet vi kan skylla på bara, denna gång. Det är inom det egna partiet som kritkken har kommit och fått igång mediadebatten.

Och ser man till opinionssiffror är de inte uppmuntrande. Endast 6 procent stödjer AKB som statsminister i opinionen, medan t.ex Annie Lööf får 17 procent och Stefan Löfven 24
Det är kanske den hårdaste siffran. Men AKB har bara stöd från 30 procent i sitt eget parti medan Annie har stöd av 76.

Vad är felet? och vad händer?
Hennes framträdanden är för opersonliga och och politiken alldeles för oklar när man byter sida hela tiden. Ta gårdagen där M byter försvarspolitik 180 grader för mer försvar under tio år framåt. Häromdagen var det mindre än vad övriga allianspartier krävde.Inbjudan till SD var en katastrof. ogenomtämkt och riskfyllt. Om regeringen avgick skulle M regera med SD då? När C och L så tydligt sagt nej. Då hade vi haft en regeringskris.
Nu kommer länsförbunden, det ena efter det andra, i morse Västerbotten och Gotland och säger att de saknar förtroende. Tre-fyra till har redan gjort det.

Misstroendebingon som ungdomsförbundets ordförande  Benjamin Dousa säger har skadat partiet.
Därför säger jag igen till Centern. Ligg lågt, övergå till sakfrågan  om säkerhetspolitiken i stället. Folkär trötta på politikspelet.

Nu åker jag in till Annie Lööfs tal på Hasselbacken på Djurgården och lyssnar till en stabil, tydlig och omtyckt partiledare. 

Inga kommentarer: