måndag 7 augusti 2017


Jag blir förtvivlad, förbannad och förskräckt över att personer som bott och arbetat i Sverige i flera år utvisas pga små formaliteter.Gör om.
Det skrev jag på twitter alldeles nytt och jag tycker det är tragiskt och omänskligt att Sverige ska behöva handla så omänskligt. Utvisningarna grundas på småsaker av formalia och brister i handläggningen. Det ska inte vara så att personer som jobbat i Sverige utvisas pga missar som myndigheter gjort och som sedan inte orkar fortsätta överklaga utan flyttar till andra mer mottagande länder. Och nu pratar vi om  arbetskraftsinvandring och inte flyktingar. Tragiskt både för de som drabbas och för Sverige som land.

Borg är också en tragiskt händelse som inte är bra för Sverige, inte för Moderaterna och inte för Borg - och svårt att förstå vad som egentligen hänt.
Har det som media skriver om hänt? ja, eller nej. Är det bara skvaller eller hörsägen, eller? Men AB har ju bett om ursäkt, då måste ju något ha hänt. AB har avgått ur Kinneviks styrelse. Varför? Då måste ju något ha hänt?Tragiskt är det och synd för alla parter. Tråkigt.

Bra med FN-sanktionerna  mot Nordkorea för deras provskjutningar av missiler som befaras kunna bära kärnvapen ända till USA.
Men farligt är det med sådana diktaturstater som har ledare som kan skapa storkrig. Kina verkar ha förstått riskerna och det kan också minimera risken för världskriser.


Inga kommentarer: