tisdag 1 augusti 2017

Vi får lika fint med fisk med Fjällfiskets vänner vid Fjällfuran Ajvin Sijte vid Anarisfjället och Östra Vattensjön som vi fick på Skagerack,
Återkommen nu från Fjällfiskets vänners fiskedagar sista veckan i Juli med Raymond Svensson, Ulf Eklund, Bosse Jonsson och Bengt Hellman hos samen Per-Erik Jonasson. Det är 30-årsjubileum för Raymond och mig. de senaste 10-12 sista åren har vi bott i eller kring Per-Eriks sameläger. Han har renar, som hans son sköter, han hyr ut kåtor och han bygger ut med ett nytt fint timmerhus för fiske- och äljaktsuthyrning. En trevlig och driftig gosse. Och vi blev körd med fyrhjuling till vår stuga Fjällfuran av hans dotter Anna- Stina som också jobbar med fiskefrågorna.

Avslutade på restaurangen Fjällsätern i Undersåker med en fin middag innan nattåget gick 22.15 och vi tackade varandra för i år.
Har nu lagt fisken i frysen.både makrillen och torsken vi fick utanför  Smögen och öringen och rödingen i Ajvin Sijte, Det blir en halvfull frys även efter det att grabbarna och Zari fått några paket. Sonja åker nu upp till Zari i Gävle och hjälper henne med sådant som ska göras inför Olles begravning. Tråkigt men nödvändigt.

Och hemkommen fortsätter debatten om Transportstyrelsen och den bristande säkerhetskontrollen. Nu är det svenska läkarintyg som hanteras i Rumänien utan rättsprövning.
Regeringskrisen fortsätter alltså. Den nye generaldirektören Jonas Bjelvenstam säger att "bit för bit" av säkerhetsprövningen tagits över av säkerhetsprövad personal i Sverige, men det gäller tydligen inte allt.

Varför har inte all säkerhetsdrift omedelbart återförts till Sverige?
Andra saker var viktigare blev svaret, men ett sådant beslut och besked kan väl lämnas omedelbart. Regeringen måste tala om nu att säkerhetsfrågan är löst, men det verkar den inte vara. "Vi måste göra en genomlysning...Det har "nog funnits en naivitet", sa Löfven när han frågades ut i samband med mötet med Macron. "Håll gränsen"sa Fälldin när Sverige hotades av u-båtarna, " "Håll säkerheten" måste bli Löfvens besked.

Inga kommentarer: