måndag 14 augusti 2017

En härlig upplevelse i sol och duggregn på Kungliga Filharmonikernas sommarkonsert vid Sjöhistoriska museet på Djurgården på söndagen.
Där fick vi lyssna till Vivaldi, Bach, Mozart, Wagner med flera, tolkade av Lisa Ekdahl. Det är extra härligt att sitta ute i gräset med en kopp kaffe och en bulla och verkligen ägna tiden åt att lyssna och nynna med lite svagt, vilket jag gärna gör. Visst regnade det, men vadå....sommar.

Antalet nyanlända inskrivna på Arbetsförmedlingen ökar nu när fler får stanna i Sverige. Ta vara på det nu så de snabbt kommer i arbete.
Arbetsförmedlingen behöver mer resurser säger chefen för integration och kräver 600 miljoner och för 2019 900 miljoner kronor. Väl använda pengar. Folk i arbete ger stadga, stabilitet och välstånd år Sverige och skatteinkomster i stället för arbetslöshetsstöd. Regeringen har bollen. Något annat part kan ju tala om hur viktigt det är både med mer resurser och en förnyelse av hela förmedlandet av jobb.

Man blir minst sagt bekymrad när Trump inte tar tydligt avstånd från högerextremister och nynazister efter dödsfallen vid demonstrationen i Charlottevilles.
Vad har USA fått för president?
Om denna extrema vit makt falang finns företrädd i Vita Huset tycker jag både Amerika och  Världen skulle reagera. Tragiskt. Vad vill killen?

Inga kommentarer: