söndag 6 augusti 2017

Prideparad med massor med engagerade och glada deltagare och ännu flera åskådare men instämmare, där jag var en, efter paradvägen.
Det är härligt att se lyssna och känna engagemanget och glädjen från 200 olika ekipage från civilsamhället och även offentliga företrädare,som försvaret och föreningssverige delta för rätten att vara den man är. Det blir 50,000  deltagare i paraden och 500 000 åskådare efter paradvägen. Man blir glad själv när man ser andra glada människor.

Många invandrare och flyktingar deltog också i paraden i egna grupper eller gemensamt med svenska vänner.
Det stärker samverkan och samarbete och det ska vi vara glada för att vi kan medverka till. Nordisk Ungdom, från ytterhögern försökte stoppa paraden men avvisades av polis och misslyckades kapitalt.

Centern hade en stor grupp med partiledaren Annie Lööf i spetsen och företrädare från riksdag, landsting och kommuner liksom många medlemmar.
Själv var jag där men ville se hela tåget och var därför åskådare men instämmare. Man blir imponerad vilket arbete som ligger bakom och vilket engagemang och vilken glädje det sprider. Demokratin och öppenheten visar sina bästa sidor.

Det ser ur som Raqqa, den islamiskka statens självutnämnda huvudstad sakta men säkert går mot avgrunden. Man gläds åt den utvecklingen.
Enligt mediauppgifter har IS förlorat uppåt 80 procent av områden man från början hade i Irak. Men att territorier som Raqqa erövras och försvinner från IS är inte detsamma  som att IS gör det. Europa har länge pekats ut som nästa terrorområde. Vi måste vara vaksamma.

Inga kommentarer: