onsdag 2 augusti 2017

Så var vi och badade i går kväll Micke, Sara och Hanna i Beatelund efter deras friidrottsträning samtidigt som jag fick ett mms från Emma som visade ett kort på sig själv tillsammans med tränarna Malin Ewelöf och Stefan Holm. Vilka tjejer. Jag ska gå och titta på dem när de är med i OS om några år...

Tror dieselbilen har gjort sitt. 
Regering och bilindustri iTyskland diskuterar idag dieselbilens framtid. Den kommer att finnas kvar men frågan är hur länge. Tror att både bensin- och dieselbilar kommer att ersättas av elbilar först i städerna och sedan också i övrigt. Men det tar något decennium eller mer. Tror att förbränningsmotorer kommer att förbjudas i större städer.

Också riksdagspartier bryter mot it-säkerheten
Det säger två säkerhetsexperter på dn.se/debatt i dag.
Den nya säkerhetsskyddslagen kommer kommer att stärka kontrollen av säkerhetsrisker. Bra naturligtvis. Lite oklart vad skribenterna hänvisar till om partierna, men självklart måste vi föregå med gott exempel.

Fruktansvärt att 130 miljarder kronor försvinner i penningstvätt enligt Skatteverket varje år.
Ännu mer bedrövande är att läsa Skatteverkets nationella samordnare som skriver att lagstiftningen "blir uddlös" utan tydlig kontroll och sanktioner. Nej, gör något. Hederliga medborgare behöver pengarna.


Inga kommentarer: