torsdag 31 augusti 2017

Svrige har sedan andra världskriget varit emot och kämpat för att stoppa kärnvapnen. Det måste gå att kombinera nej till kärnvapen med en politisk och militär praktisk verklighet.
FN-konventionen om förbud mot kärnvapen har 122 stater skrivit under den 7 juli. Alla kärnvapenstater står utanför och menar att  det gällande icke spridningsavtalet, NPT, Non-Proliferation-Treaty undergrävs av konventionen, eftersom den har flera oklarheter.

Nu kommer hot från såväl  USA som Frankrike. Storbritannien, Tyskland att konventionen hotar det samarbete vi byggt upp med dessa länder. och att det kan skada Sverige.
Det kan skada Sverige både politiskt och militärt får vi höra och då är det Nato-samarbetet det handlar om, där man nämner vårt partnerskap med Nato. Regeringen och Margot Wallström menar att det gör det inte alls och att det är full möjligt att både skriva under konventionen och fortsätta med det bilaterala samarbete regeringen byggt upp under försvarsminister Peter Hultqvist.

Måste säga att jag är kluven. Mer information behövs och en djupare dialog och analys.

Carl bild säger Nej: till att bli ny partiledare i Moderaterna, eller till comeback som det då blir.
Carl B var partiledare 1985-1999 och därefter utrikesminister 2006 till 2014. En fantastiskt,lång period i toppen i svensk politik, men med mellanspel i näringslivet på olika områden,
Jag är för gammal, säger han. 68 år, dumt och fel. Och varför pratar han om det i ett tioårsperspektiv...Det går väl att vara partiledare i kortare perioder, men det är moderaternas problem..Nu talar allt för Ulf Kristersson. Odenberg är nog uträknad, eller direkt aldrig medräknad, och Kristersson blir bra.

Inga kommentarer: