söndag 13 juni 2010

Belgien påverkar EU och hela Europa
Belgiens val i dag påverkar inte bara landet i sig utan hela EU och Europa. En delning av Belgien, det land som skall ta över ordförandeklubban i EU den 1 juli, ger dåliga vibbar till världen. Belgien, Bryssel EU:s huvudstad, delat för att man talar olika språk....Hur starkt är EU, eller hur svagt?

SCB är rökt; Alliansen leder igen, stort s-tapp
Ja, så här kan man hålla på med gissningslekar hela tiden fram till valet. Men nu var det fjärde mätningen i rad som visar Alliansledning efter tiden för när SCB genomförde sin undersökning. Det talar för Alliansledning, men ingen riksdagsmajoritet, s-tapp, m-uppgång och dåliga siffror för c, kd och mp med sd i riksdagen. Oj, vilket scenario. Huvudvärk för alla.
Men visst är det historia om det blir verklighet. S har varit största parti sedan 1914...nu ser det ut att vara m, men hur går det för centern...?

Centern måste återfinna sina grundvärderingar - uppskjut energiuppgörelsen
Det är grundvärderingarna med decentraliseringen, landsbygden, miljön som åste återevinnas.
Mycket bra har gjorts men förtroendet för centern fick sig en knäck med kärnkraftsuppgörelsen.
Skjut på energipropositionen. Ta en internöverläggning med moderaterna och folkpartiet. Gör oom och gör rätt. Låt allt om vindkraft och förnybarat vara kvar men skjut på frågan om 12 nya reaktorer...Det kan väl vem som helst förstå, även icke centerpartister.

Trafiken blir huvudfråga i landstingsvalet
Fp vill satsa på spårvagnar och båtlinjer före nya T-banesatsningar enligt dagens DN www.dn.se , s vill ha en tunnelbanering runt Stockholm. Vi i centern vill satsa på mer spår, spårbilar, fler båtlinjer runt Stockholm och en tvärbåtslinje i skärgården. Mp och kd satsar också på båtlinjer och mp vill ha spårbilar liksom c. Varför inte satsa på en spårbilsring runt Stockholm? Billigare, enklare att bygga och bra för både miljön och resenärerna.

Sporthallen i Grantomta upp i kommunstyrelsen i morgon
Den omdiskuterade sporthallen är upp för beslut i kommunstyrelsen i morgon. En upphandling har gjorts och dessa förslag skall nu diskuteras och förhoppningsvis leda till ett beslut som alla i vägföreingen, skolan och de närboende, liksom också vi förtroendevalda kan ställa oss bakom.
Men det finns en utväg. Om inget förslag är bra kan ks, säga nej och ta om allt från början... men visst borde vi kunna bli ense.

För övrigt hade vi som vanligt en mycket trevlig våravslutning landstingsgruppen och nu gräver Sonja och jag i trädgården...

Inga kommentarer: