söndag 20 juni 2010

Bröllopp-nostalgi-hysteri - men med kärlek i
Ja, så ungefär får jag ihop telegramtexten från gårdagens bröllopp som Sonja och jag såg på plats intill Lejonbacken vid Slottet. Vi var inte ensamma,... att få synavstsånd till kortegen eller till slupen vid landningsbryggan det hade vi behövt 8 timmars platsbokning för.
Men folklivet och folkstödet gick inte att ta fel på. Mycket monarkinostalgi men i tiden...inte utvalda partners utan med äkta kärlek. Vackert, dyrt? Vad kostar ett statschefsval...hur roligt är det när statschefens dottrr gifter sig...? Hur mycket lyfts Sverige i världen?

Ny enad och samlad borgerlighet - till vilket pris?
Så kan man sammanfatta Dagens Nyheters ledare signerat Peter Wolodarski i dag http://www.dn.se/
De borgerliga partierna har lagt strider som sprängt regeringar på hyllan som Öresundsbron och kärnkraften och tagit sig upp på "kommandohöjderna i svensk politik".
Vi har fått ett starkt borgerligt block, en Allians som kan hålla ihop till vilket pris...
Det kanske blir som skops opinionsmätning säger i dag. En Alliansseger till vad nytta om c och kd inte kommer in i riksdagen.

Alliansen är bästa valet för oss äldre
skriver fyra tunga seniorer i politiken Ulf Adelsson, Birgit Friggebo, Torbjörn Fälldin och Alf Svensson. Det är en mycket övertygande artikel. Alliansens ekonomiska politik och jobbpolitik har skickligt undvikit nedskärningar och i stället gjort satsningar som ett särskilt jobbavdrag för pensionärer. Regeringen har sänkt skatten för pensionärer två gånger. S sänkte den inte en enda gång under sina fjorton år i regeringen.
Alliansen lyfter upp värderingen av erfarenhet, att ingen skall "falla för åldersstrecket - förfärliga uttgryck", och valfrihet i omsorg och hemtjänst. Här har samhörigheten i Alliansen varit bra för alla - inte minst pensionärerna själva.

Lyft skolan i Värmdö
Det är ett måste inför valet. Vi måste lyssna till lärare, rektorer, elever, och tjänstemän. Der är tre viktiga saker, bra kvalitet, rättvisa betyg och en tydligare organisation där man kan framföra åsikter om något som bör rättas till. En idé kan vara att den otydliga beställar- och utförarorganisationen görs om så att produktionsstyrelsen delas upp i tre delar, en för skola, en för äldreomsorg och en för kultur och fritid. Då kan utbildningschefen t.ex läggas in under utföraruppdraget i skolan och vi får en tydligare roll för denne.

För övrigt är det tennissöndag och Micke och jag skall precis ut i solen och, ja ni vet hur det brukar gå...

2 kommentarer:

Erik Rune sa...

Har du inte hört talas om den presidentfria republik som Republikanska föreningen föreslår?

Men även med en president slipper man ju att som nu ha utgifter för en kommande statschef.

Hemmestahasses blog sa...

Jo, så det har jag hört talas om. Jag tror inte Sverige skulle vara lika intressant med en vald statschef och frågan är om det har ngt betydelse demokratiskt och ekonomiskt.