torsdag 10 juni 2010

Oroande och obegripliga SCB-siffror
Det är klart det är oroande med en ledning för oppositionen med 6 procent, 50.2 mot 44.2 i dagens SCB-mätning. Det är den opinionsmätning som har störst underlag och tillmäts störst trovärdighet. Jag tror faktiskt att dedn sista månaden har ändrat läget radikalt och det syns inte i SCB:s majundersökning. Det som är mest oroande är centerns tillbakagång med 0,8 procent från november till 4,8 totalt i dag. Och detta trots 4-5 hushållsutskick och bra kampanjer för matlandet Sverige, sänkt moms på restauranger, minskad ungdomsarbetslöshet.
Nej, det är tyvärr tilltron eller bristen på tilltro där kärnkraften, Förbifart Stockholm och Vattenfall är blir för svårt.... Det är trist eftersom så mycket bra gjorts.

Ungas arbetslöshet - 6, 15 eller 30 procent
Miljöpartiets Ulf Holm, min gamle kollega i EU-parlamentet, är en riktig dysterkvist. Han vann det priset i hård konkurrens i går i riksdagen med s och v-företrädare. Arbetslösheten bland ungdomar är över 30 procent sa han. Men det är inte sant. Om man tar bort dem som varken vill arbeta heltid eller halvtid utan bara ha extrajobb vid sidan av studierna så blir det i stället 6 procent.
Det visar siffror som DN ekonomi låtit SCB ta fram. De heltidsstuderande utgör hela 54 procent av de arbetslösa 15-24 åringarna.

Men varje person,
ung eller gammal som vill jobba men inte får något är en fölrlust för den personen och för samhället. Det är fler arbetsgivare och mer jobbskapande insatser som behövs, dvs fler företagare och fler som kan erbjuda arbete. Här har centern sin möjlighet.

Lång dags fär mot natt i Värmdös kommunstyrelse
Nej, det var inget rekord, om det nu är något att skryta med. Kommunstyrelsen slutade redan klockan 01.00 denna onsdag att jämföra med 01.50 senast det begav sig. Naturligtvis inte klokt och definitivt inte effektivt med 8-9 timmars sammanträden. Jag lägger ansvaret på oppositionen som har otroligt långa inlägg, massor med frågor, ifrågasättanden, omtuggningar och omtagningar som kräver ajourneringar, gång på gång, trots att frågorna diskuterats 5-6 timmar i arbetsutskottet. Självsanering och disciplin.....

För övrigt är hackspettungarna fortfarande kvar i boet, men nu kan man se näbben och huvudet i asphålet. Några dar till och ett nytt liv börjar...

Inga kommentarer: