onsdag 30 juni 2010

Belgien: Ett land utan regering ska styra Europa
Belgien styrs av en expeditionsministär men tar i morgon över ordförandeskapet i EU:s ministerråd. Men Belgien är ett land med EU-kramare till skillnad från Tjeckien som hade mycket svårt under sin "regeringsperiod" för ett år sedan . Belgien har varit EU-ordförande 11 gånger och har nu sin tidigare premiärminister Herman Van Rompuy som permanent EU-president.
Men se upp Belgien är federalister och vill ge EU mycket makt men vill samtidigt inte utvidga. Belgien har alltså ungefär motsatt uppfattning om EU som Sverige...

Vänsterfolk för Euron
I en lite ovanlig artikel på DNDebatt http://www.dn.se/ skriver ett antal kända vänsternamn under en artikel med krav på att erkänna euron, EU och ett demokratiskt och solidariskt Europa. Är det synkroniserat med Ohlys EU-omvändelse häromdagen eller är det bara en tillfällighet...? Anders Carlberg, Lennart Värmy och Kenneth Qvist har jag haft många debatter med och de har alltid varit vänsterfolk för EU och EMU.
Märkligt att inte skribenterna förstår att den ekonomiska krisen måste följas av sanering och nedskärningar. Motsatsen vore verkligen osolidariskt mot den stora allmänheten.

Centern på Slussen inför landstingsvalet
Mellan 07-09 stod jag och ett antal andra centerpartister som kandiderar till landstinget på Slussen, Centralen, Gullmarsplan, Östra station.. m fl ställen och delade ut vår trafikfolder "Trafikinfarkt eller gröna trafiklösningar" och vårdfolder " Vårdval eller vårdkö".
Visst, många har bråttom på morgonen och hinner inte ta någon "politisk propaganda" som någon sa... Men det finns några bra sätt. Stå intill killarna som delar ut Metro, för tar man den så tar man gärna foldern intill och en regel till säg godmorgon, tal om att det är info från centerpartiet, säg varsågod och du blir av med några tusen foldrar och får många intressanta kommentarer på vägen...En var "vård i tid är bra, men uppföljningen....rehabiliteringen...var är den"?

För övrigt skall jag nu tala med några företagare som har tankar om etablering i Värmdö.

Inga kommentarer: