onsdag 16 juni 2010

Ekonomikrisen sänker förtroendet för euron
Av EU:s 27 länder har 25 så stora underskottsproblem att en särskild "underskottsgranskning" nu skall ske i EU. Bara Sverige och Estland klarar en granskning. Det är naturligtvis problemen med euron i Europas länder som ökat motståndet i Sverige. För ett halvår sedan sa 42 procent nej, nu är det 60. Björklund och Hamilton; var är kraven på en ny folkomröstning?

Mandatperiodens sista riksdagsdebatt: Alliansen får ett tydligt övertag
De höga siffrorna för Reinfelds ledarskap jämfört med Mona Sahlins ligger som en tung klump för oppositionen bakom hela riksdagsdebatten som just nu pågår. Alliansen har också varit offensiva i debatten och så fort det handlar om ekonomi, jobb, framtid och ansvar så stärks regeringen.
Maud Olofsson räknar upp vad regeringen gjort och får fram 172 åtgärder för företagande, 61 åtgärder för mljön, 142 åtgärder för... Det är imponerande, men det vinner man inga val på.
Att Centern vill göra Sverige till "Europas mest attraktiva land" är bra. Det är en bra vision.
"Vi har inte lyckats ( med ungdomsarbetslösheten), därför vill vi bli omvalda. Var däremot inte så lyckat, Maud....

MP: Framtiden finns inte i kärnkraften
Det skriver Mp:s språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson i dag på DN Debatt www.dn.se. Framtiden finns i förnybar energi och inte i kärnkraft. Regeringen har satsat oerhört bra på förnybart, miljöbilar, vindkraft...Maud Olofssons uppräkning i riksdagsdebatten är imponerande. Men allt dränks i att centern inte lever upp till sin grundideologi i kärnkraftsmotståndet. Det förlorar vi, miljön, barnen och framtiden på och miljöpartiet vinner.
Skjut på kärnkraftsbeslutet i morgon.

Seniorboendet i Brunn måste nu få fart
Diskussionen i går i Brunn om Seniorboendets framtid måste nu vändas positivt. Det har gått för långsamt och vi i Alliansen är inte utan ansvar för detta.
Det är ett berömvärt initiativ som föreningen för Seniorboendet tagit. Vi har ett färdigt förslag sa
Jan-Erik Fransson från föreningen. Lars Alenfalk ( c ) och v. ordf i Samhällstekniska nämnden var den som bäst riktade in sig på att nu verkligen sätta fart. Lars Bryntesson var den som ägnade mest tid åt det som varit.
Du som vill ha senioboende. Välj själv.

För övrigt skall jag, utvecklingschefen Lars Fladvad, Magnus Hunhammar och Britta Eskils från KOMPASS och Pilotprojektet nu diskutera spårbilsutställningen på Värmdö i början av september.
Sedan kommer Emma, Hanna och Sara hit och vi skall leka lite med varandra...

Inga kommentarer: