onsdag 23 juni 2010

Bildt i fara...?
De anklagelser som nu riktas mot Carl Bildt har framställts några gånger förut. Nu handlar det om en rapport från ett 50-tal frivilligorganisationer "Unpaid Debt". I raporten anklagas Lundin Oil för medansvar för tusentals döda sudaneser och hundratusentals fördrivna från sina hem. Eftersom anklagelserna gäller under den tid Carl Bildt satt i styrelsen är han infekterad.
Det var nog lite obetänksamt av Bildt att sätta sig i en styrelse som redan innan detta skedde hade halvdåligt rykte.
Samtidigt är det mycket oklokt av Mona Sahlin och Thomas Bodström att så aningslöst utan minsta rättsligt underlag kräva Bildts time out och eller avgång. Som jag skrev i går. Det kan lätt slå tillbaka.

Dumt av fp prata om privatisering av Danderyds sjukhus
Det är inte så genomtänkt a fp att nu i valrörelsen lägga fram nya förslag om privatisering av sjukhus.
Det ger s debattbränsle och eftersom frågan inte har diskuterats i Alliansen kan det bli olika reaktioner frånAllianspartierna som bara gynnar oppositionen. Dessutom tycker jag det i sak är mycket oklart om verkligen en privat aktör kan spara 100 milj kronor. Det finns inte minsta politiskt eller ekonomiskt underlag för det påståendet. Profilering till varje pris, eller politiskt dyr profilering...

Hans Rode belyser uppdraget om en Pilotbana för spårbilar - det underlättar för Värmdö
I förmiddags var jag på en presentation om hur regeringens projektledare för en Pilotbana med spårbilar ser på sitt uppdrag och vad han hittills kommit fram till. Hans Rode är en mycket kompetent trafikexpert som till sin hjälp har ännu fler duktiga experter från trafikverket.
Man går igenom alla för-och nackdelar med de olika ansökarkommunerna och då i första hand de fem "finalisterna" Stockholm, Uppsala, Södertälje, Umeå och Trollhättan. Nu fick vi veta att det bara är de tre första som är kvar inför den återstående granskningen. I slutet av sommaren kommer en ny avstämning och före den 31 oktober skall regeringen ge besked.
När väl en Pilotbana börjar byggas kommer det att lätta också för Värmdö.

För övrigt har jag just kommit hem från kommunfullmäktige, som ägnat en stor del av kvällen åt en strategi för boendeplanering... bra, och vi behöver fler hyresrätter men vi skall inte bygga sönder Värmdö.

Micke ringer mitt i kf och säger att en tennismatch i Wimbledon pågått i 9 timmar och fått brytas vid 59-59 i femte set. Har aldrig hört ngt liknande. Det är ju mycket hårdare än när vi spelar ju...ha

Inga kommentarer: