fredag 4 juni 2010

Fantastisk opinionsmätning i demoskop/Expressen
Det är en helt otrolig vändning i opinionen om man får tro den senaste väljarbarometern från demoskop/Expressen. Moderaterna har gått upp 3.9 procent till 34.5 och socialdemokraterna har gått ner lika mycket till 29.9. Det är första gången s går under 30 procent. Det kan knappast vara oppositionens budget igen. Tror det är uppgången för mp som tagit röster från s, Ohlys framtoning och Mona Sahlins allt mer skakiga ledarskap som ökat avståndet.
Centern ligger på usla 4.8 procent trots 4-5 storsatsningar på hushållsutskick och CUF-kampanjer om arbetslösheten - som jag skall säga att jag inte riktigt begriper mig på.

En heldag med KOMPASS och spårbilar.
Flyg klockan 06.00 från Luleå och ett mycket stimulerande möte på morgonen i Vaxholm med ledningsgruppen för Stockholm nordost, en kommungrupp med Vaxholm, Täby, Danderyd, Vallentuna, Österåker och Norrtälje om satsning på spårbilar. Det var en tung grupp med kommunstyrelseordförande och kommundirektörer som lyssnade på inlägg från mig och KOMPASS, vad vi kan erbjuda i stöd och service, på Sten Wetterblad från Akademiska hus om Via Academica och professor Ingemar Andreasson från KTH och tekniska fakta för spårbilar.
Roligt.

Efter mötet
mottog vi en liten delegation med Jake Roberts och Lance Tennants från New York tillsammans med representanter från Trafikverket, näringsdepartementet, fd SIKA m fl och diskuterade den mycket positiva utvecklingen i USA inför podcarkonferensen i San José i oktober

För övrigt ska jag bara berätta att det inte var lätt att sova i Luleå där solen lade sig på Luleälvens vatten vid 0230 och steg upp därifrån 0231...


Inga kommentarer: