tisdag 1 juni 2010

Ship to Gaza - Det som inte fick hända...
Det jag skrev om i går som inte fick hända hände. Ett militärt angrepp med dödlig utgång för som det ser ut minst nio personer och många skadade av obeväpnade aktivister. Israel fördöms med rätta av världen. Vår utrikesminister Carl Bildt använder ordet "oacceptabelt". Det kunde vara hårdare. EU kräver en oberoende utredning av dödsskjutningarna och FN:s säkerhetsråd har snabbinkallats. Mängder med demonstrationer över hela världen.
Sätt nu omedelbart press på Israel och Palestina att skapa en tvåstatslösning. Nu.

EU - skatt ingen lösning på finanskrisen
I går gårdagens Svenska Dagblad www.svd.se fanns en Brännpunktsartikel av Karl Sigfrid, riksdagsledamot ( m ) och Mats Persson chef för Londonbaserade tankesmedjan Open Europe om följderna av finanskrisen i Europa. Alla förslag med krav på granskning av medlemsländernas budgetar, mer av samordning och gemensam finanspolitik går i riktning mot en EU- skatt. Det kan börja med ett jättestort skatteutjämningsystem där den redan höga medlemsavgiften på 25-27 mdr per år övergår till en EU-moms som, precis som för Sträng på 60-talet, hela tiden ökar. Nej, Ingen EU-skatt och inga superstatsfasoner.

Intensivt skolmöte på Durö
Det blev ett mycket intensivt skolmöte på Djurö med gruppledarna i Alliansen, den mycket aktive rektorn Anders Janson, många lärare, föräldrar och elevrådets ordförande. Betyg, kvalitet, gör något nu, pengar till skolan i stället för utredningar, flytta utbildningschefen, allt är inte röda blinkljus, var några av mina snabbanteckningar. Mycket statistik - för mycket enligt min mening. Det borde mer handla om eleven i centrum med trygghet, samhörighet och gemenskap. Trygghet skapar arbetsro, som ger lärarna tid till undervisning, som ger bättre kunskaper och bättre betyg.... och...

För övrigt skall jag nu in till ett möte med SKL om just mera skolstatistik...

Inga kommentarer: