måndag 7 juni 2010


Måndagen den 7 juni 2010

Centern och Andreas Carlgren vill totalförbjuda kvicksilver
Trots hårda regler och tydlig lagstiftning ökar miljögiftet kvicksilvrets förekomst i naturen. Kvinnor som ammar eller är gravida bör inte äta fisk mer än två, tre gånger per år för att inte skada fostret. Ni hör hur fruktansvärt det låter. Fisk som alla säger att man bör äta mycket av går inte att äta mycket av för alla...
Nu vill Andreas Carlgren, centerns miljöminister, totalförbjuda kvicksilver inom hela EU. EU måste gå före världen menar han i samband med den förhandling om en FN-konvention mot kvicksilver som inleds si dag i Stockholm, allt enligt http://www.svd.se/.
Utmärkt Andreas. Mer sådant

Centerns miljöresultat måste bli mer känt
Regeringen och centern är bra på att uppfylla vallöften, fatta beslut och skapa resultat, men usla på att tala om det. På centerns inspirationsdagar i lördags i Stockholm fick veta mycket av vad som gjorts som inte ens vi centerpartister hade grepp om. Några exempel:
-Miljöbudgeten har ökat från 15 till 20 miljarder.
-Ingen tidigare 3-årsperiod har så stora minskningar av klimatutsläppen
-Bioenergi är nu en större energikälla än olja i Sverige
-Det säljs 8 gånger mer etanol och 3 gånger mer biogas än 2006
-det har byggts tre gånger mer vindkraft och den kommer att öka tio gånger de närmaste åren.
-miljöbilarna är 12 gånger fler än 2006...
Tala om det vet ja. Och tala omdet högt så att alla medborgare hör det.

Alliansen i landstinget satsar 800 milj mer på kollektivtrafiken än (s)
Det är det heller inte så många som vet, men socialdemokraterna i landstinget vill skära ner kollektivtrafiken med 800 milj kronor på SL. Det är socialdemoktaternas nya gruppledare Ilja Batljan som föreslår det. Det säger Alliansen nej till. Vi skall fortsätta utbyggnaden precis som vi nu gör med nya dubelspår och utbyggd tvärbana, den spårlinje som centerns Knut Nilsson införde. Och vi skall ha en eller flera pilotbanor med spårbilar nästa mandatperiod. Den 1-5 september kommer spårbilsutställningen till Värmdö. Välkommen.

I Värmdö bygger vi i centralområdena
För övrigt skall jag in till det sista mötet om översiktsplanen i Värmdö. Jag är mycket tillfreds med att hela planen andas centerpolitik. Ny bebyggelse skall tillkomma i befintliga centrumområden som skall förtätas. Glesbygd i Norra Värmdö, tex skall inte exploateras.


Inga kommentarer: