måndag 20 september 2010

Alliansseger med stark centerspurt - men med sd-smolt i bägaren
Det blev ungefär som det kändes de senaste dagarna. En tydlig Alliansseger, trots sjukförsäkringen. En stark centerspurt från närheten till 4-procentsspärren till 6,6 procent men med smolt i bägaren med sd i riksdagen med 20 mandat. Det är den korta telegramtexten från valdagen. Det är centerns ihärdiga valarbete och valarbetare som gjort mycket av uppgången möjligt och där räknar jag in Maud. Hon tackade också oss alla på valvakan på Hasselbacken i går.

Vad gör vi nu?
Förhandla med Mp i botten. Ta in dem i regeringen om nödvändigt. Det skulle vara att ta ansvar för Sverige, stärka miljöarbetet och spräcka det rödgröna blocket, I andra hand en stor koalition.

Centern håller ställningarna i landstingsvalet
Jag tackar för förtroendet att bli invald i landstinget. Jag har hittills varit ersättare. Jag vill helst arbeta med samhällsplanering, trafik och särskilt spårbilar. Vi får behålla våra sex mandat i landstinget varav tre kommer från Stockholms stad som också ökar sina mandat från ett till tre i stadshuset.

Värmdöcentern starkt framåt - ett bra val helt enkelt
Vi är glada i Värmdöcentern för valframgången med 297 fler röster, 30 procent fler väljare än 2006 och en ökning från 2 till 3 mandat. Det är natur- och miljöfrågorna, kritiken mot Grantomta, spårbilarna, nej till förbifart Hemmesta, skolan, öppenheten och medborgardialogen och ett gediget valarbete som bäddat för framgången. Den skall nu förvaltas väl och vi skall visa det i förhandlingarna i Värmdöpolitiken. Moderaterna och socialdemokraterna minskar båda med två mandat och miljöpartiet går fram med lika mycket. Det säger också något om vad väljarna tycker...och två mandat till Sd...

För övrigt blir det nu lite valepilog under förmiddagen då valaffischer skall tas ned och bilen tömmas på valmaterial...och med en successiv återgång till vardagen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har alltid röstat på moderaterna i kommunalvalet, men efter att Alversjö visat vad han tycker om medborgarengagemang samt hur skolorganisationen misskötts den senaste mandatperioden så blev det en röst på er i kommunalvalet denna gång !

Anonym sa...

Jag har också oftast röstat på moderaterna men i år fick du min personröst i kommunen. Inga fler höghus på Värmdö. Mer skärgård och mindre förort!