fredag 17 september 2010

TV 4-Debatten: Se upp för Ohlys:s och Erikssons debattfasoner
Det var tidvis en pinsam tillställning under principen när argumenten tryter, höj rösten. Bäst i den grenen var Lars Ohly och Peter Eriksson. Det gav inget vidare intryck och Reinfeldt drogs också med i detta. Maud och övriga var mer förståndiga och lät inte sinnet rinna på. Sådana låga nivåer slår alltid tillbaka på den som deltar och väljarna gillar det inte.
Skolan vann Alliansen helt klart, särskilt mot Ohly som plötsligt gjorde sig till akademikernas bäste vän, där alla skulle bli professorer...
Sämst var som vanligt sjukförsäkringen och försäkringskassan. Säg som det är. Det är en bra reform, men genomförandet kunde varit bättre och fått ta lite mer tid.

Vi vill bilda en stabil majoritetsregering
är en god valslogan. Några röster till och Alliansen får egen majoritet och Sverigedemokraternas inflytande är noll. Det är en vinnarlinje de dagar som är kvar för de många osäkra. En i bästa mening win-win situation. Alliansen kvar med egen majoret och Sverigedemokraterna utan inflytande.

Landstinget börjar synas lite med sjukvårdsdebatten
Vårdvalet skall vara Ditt. Du ska bestämma vilken vårdcentral du vill gå till. Du ska ha rätt till den vård du behöver för din sjukdom. Vårdcentralen ska få höjd ersättning för personer som behöver mer vård och mer tid. Du skall ha rätt att tala med en läkare. Vårdlots för Dig som behöver kvalificerad uppföljning och efterbehandling.står det i min valfolder under -Mina viktigastes frågor för landstingsvalet. Vård efter behov.

Värmdövalet: Trångt vid Hemmestahallen i går
Jag har stått ensam vid Hemmestahallen några dagar men i går var det trångt med massor med "konkurrenter". Jag säger Nej till Förbifart Hemmesta och berättar om hur den skall dras genom Storskogen och får starkt stöd. Clarence Öhrhammar vill ha förbifarten...det blir riktigt roliga väljarmöten. Så kommer 7-8 socialdemokrater med Lars Bryntesson, Andrine Winter , Inga Östergren-Lind m fl och s får naturligtvis ett övertag men säger inget om Förbifarten vad jag hör fast man står bakom förslaget i Översiktsplanen.
Treligt med små spontana valmöten...

För övrigt skall jag nu ut möta lite väljare i Evlinge, Fågelbro och på Djurö.. Blir nog en runda vid Hemmestahallen senare också när folk kommer hem.

Inga kommentarer: