söndag 19 september 2010

Valdagen den 19 september 2010
Ett Ödesval, hörs det överallt. Varje val är väl ett ödesval. Det väljarna beslutar blir den politiska verkligheten i fyra år framåt i riksdagen, landstingen och kommunerna. Det är en demokratins högtidsdag.
Över två miljoner väljare har dock redan röstat, sådär en tredjedel. Det är bra att kunna göra det om man inte kan rösta på valdagen, är utomlands t.ex, men det förtar kanske lite av just valdagen som sådan. Å andra sidan höjer det säkert valdeltagandet och det är självklart positivt.

Centerns går framåt - både i landet och på Värmdö
Tycker centerpartiet och partiledaren Maud Olofsson har gjort en strålande uppgång senaste veckan och dagarna. Det skall hon ha en stjärna i himlen för. Men hon är inte ensam. Tusentals centerpartister i Sveriges land har gjort stora insatser för Alliansens gröna och företagssamma röst.
Tack också till valarbetarna hemmavid i Värmdöcentern som lagt ner ett stort arbete på att före ut våra budskap om en bättre skola, ett grönt och tryggt Värmdö där vi värnar om vår natur och skärgård.
Nu avgör Du och jag och några miljoner till. Så ser en demokrati ut.

För övrigt har jag och Annette just lagt ut valsedlar på tre vallokaler, Sockenstugan, Bygdegården och Hemmesta högstadium. Nu skall jag själv rösta och sedan stå och dela ut valsedlar...det hör till.

Inga kommentarer: