lördag 4 september 2010

Regeringen leder om jobben
Ingen tvekan om att regeringen och Alliansen har ett övertag när det gäller jobbpolitiken. Det skall vara enklare och billigare att anställa. Skattesänkningar, minskade arbetsgivaravgifter, halverad moms på restaurangtjänster och jobbskatteavdrag är överlägset oppositionens spretiga förslag.
Men räcker det inte nu med jobbskatteavdrag?
Ungdomsarbetslösheten är det största problemet. Här har oppositionen ett bra förslag om att alla företag som anställer en ung arbetslös person skall slippa hela arbetsgivaravgiften. Tänk om regeringen överraskade vänsterkartellen och tog till sig det förslaget, precis som oppositionen tog till sig regeringens förslag om halverad restaurangmoms...

Centern ökar
Det känns roligt att kunna skriva så även om det är en enstaka opinionsmätning. Centern ökar till 6.2 procent, kd går också framåt och Alliansen får egen majoritet med 50,5 procent. Oppositionen har 44. Det ser betryggande ut men just därför sitter naturligtvis hjärntrusten i s,v och mp och funderar på den gordiska knuten. Hur hugger man sönder Alliansen? Ha beredskap. Ingen seger i förskott.

Intresset för spårbilar är glädjande stort i Värmdö
Nu har jag stått vid sspårbilsutställningen i fyra dagar och med en dag kvar kan jag bara säga. Strålande och jätteroligt. Vet inte hur många som handlat på COOP och sett spårbilen och kommit fram och ställt frågor eller kommenterat. Jag uppskattar att 8 av 10 varit positiva till Värmdös satsning och vill att vi skall fullfölja den. Alla frågor om säkerhet, kapacitet och kostnader får sitt svar först när vi har en pilotbana i Sverige. Varför är Alliansen så tyst.
När kommer beskedet?

För övrigt har jag varit på Eco-Now mässan och Centeraktiviteter vid Centralen och känner en viss tillförsikt...

Inga kommentarer: