söndag 12 september 2010

Nu går sista veckan - Dig vill jag rösta för...
Ja, så är det och Alliansen leder med nästan 10 procent, enligt SIFO. Socialdemokraterna historiskt lågt med 28,8. "Slutet på en epok", skriver Peter Wolodarski i DN, http://www.dn.se/. Vad gör Bo Krogvik och valstrategerna?
Miljöpartiet och centern minskar båda. Miljögrälet mellan Maria och Maud var inte bra för någon och klimat- och miljöfrågorna har kommit i bakvatten. Centern måste verkligen se upp. Driv traditionella c-frågor sista veckan; miljö, klimat, energi, landsbygd, transporter och lyft fram några nya personer.

Reinfeldt ryter till åt Sverigedemokraterna
"Släpp inte fram hatet i det svenska samhället" sa Fredrik Reinfeldt i går på Alliansens valmöte på Norrmalmstorg. Bra rytit, men det känns lite som varje gång de nämns så gynnas de också.
Sd har ju dessutom helt fel om invandrarna. Invandrarföretagen sysselsätter 200 000 personer och bidrar med 35 miljarder till BNP, enligt en studie från Linköpings universitet http://www.dn.se/.
Taxi, restauranger, skomakerier, frisörer och småbutiker är några branscher.

Hur går det i Värmdö?
Min avstämning från i går står sig. Det blir Alliansseger, men kanske något mindre gap än på riksplanet. Om vi skall tro DN igen blir det 56.9 för Alliansen och 39.9 för de rödgröna. Jag tror s påverkas av rikstrenden och minskar medan mp går framåt. Nu finns bara en växel för centern och så får vi se hur långt det räcker. Tycker att vi hade gott stöd på debatten i går i Folkets Hus i regi av Naturskyddsföreningen. 80-90 procents minskning av CO2 utsläppen till 2050, spårbilar, sjöbussar och mer och bättre kollektivtrafik och nej till förbifart Hemmesta.

För övrigt skall jag nu till andra dagen av Föreningsrådets marknadsdagar i Gustavsberg med vår beachflagga, våra foldar och våra goda argument för ett grönt, företagsamt och öppet Värmdö.


Inga kommentarer: