torsdag 16 september 2010

Centern klättrar i väljarstöd
Det är roligt att se att centern nu klättrar i opinionsmätningarna och håller sig mellan 6 och 7.5 procent. Det är klart godkänt mot bakgrund av mycket prat om centern under riksdagsspärren. Och det kan bli ännu bättre de dagar som är kvar. Det är i hög grad Maud själv som skall ha kredit för de senaste insatserna. Gott humör, energisk, tydlig.
Påhoppet att centern öppnar för uranbrytning tas snabbt ner av Andreas Carlgren som tvärtom överväger skärpt lagstiftning mot uranbrytning. Vi har redan ett kommunalt veto, men vi kan också skärpa kraven på prospektering.

Landstinget - det glömda valet
skriver också Dagens Nyneter www.den.se i dag och så är det. Men vilken urgnällig ledare. Samtliga partier lyfter fram tillgänglighen skriver DN kritiskt...Oj, oj. Det var den fråga som diskuterades mest i förra landstingsvalet 2006. Sverige var bra på vård när man kom fram, men det var just det man inte gjorde. Nu har Alliansen i landstinget etablerat 37 nya vårdcentraler med 120 fler läkare att gå till. Är inte detta något positivt?
Centern driver också på i landstingsvalet att vårdbesöket inte bara får ge en snabb slant till den nya privata vårdcentralen utan kvaliteten skall vara avgörande. Därför krävs rätt att få ta upp fler än en sjskdom vid besök och då måste också tid garanteras till det. Femton minuter som vi förelår är väl inte för mycket....?

Småsnåla partier i kommunstyrelsen mot deltagande i Spårbilskonferens
Jag blev rejält besviken på samtliga partier i kommunstyrelsen i går kväll. I arbetsutskottet fick jag stöd för att kommunen skulle sända tre representanter till spårbilskonferensen i San Jose i Californien i slutet av oktober, kommunstyrelsens ordförande, oppositionsledaren och en hög tjänsteman. Detta för att vi ligger långt framme i vår planering för spårbilar.
Men på kommunstyrelsen vände först kd, sedan fp och även m. Oppositionen var heller inte entusiastisk. Småsnålt att inte kunna ställa upp med 60000 kronor för att följa utvecklingen av spårbilar i världen.
Att gå parallellt med den gamla och den nya kommundirektören i fyra månader kostar 1 miljon kronor.....

För övrigt blir det nu lite valarbete ute på fältet igen vid brevlådor och handelscentra....

Inga kommentarer: