tisdag 21 september 2010

Blockpolitikens blockering
Nu ser vi baksidan av blockpolitiken. Två block för väljarna blir parlamentarisk blockering för Sverige. Här får "blockpolitikerna" i främst m och s ta det största ansvaret och det är också där som vi nu kan kräva att de kliver ur blocken för Sveriges bästa.
Förhandla med miljöpartiet i botten ända till ministerposter och gröna miljökrav. Ta gärna ett samtal med s också för att höra rederas åsikt om läget. Det är ansvar.

Socialdemokraterna ett "vanligt" parti bland andra
Som jag skrivit på denna blogg flera gånger har världen och verkligheten vuxit förbi socialdemokraterna. Vem är "arbetare", eller är vi inte som moderaterna lyckats inteckna alla arbetare. Industrisamhället blir tjänste- och servicesamhället och förändring och lyhördhet för det nya blir nödvändigt.
Men varför en "krisgrupp". Det låter ju som begravning. Varför inte en framtidsgrupp...?

Miljöpartiet bör ta chansen - skriver Gahrton
Miljöpartiets språkrör måste lyssna på Reinfeldt, skriver min gamle kollega i EU-parlamentet Per Gahrton Det vore"ansvarslöst ur grön sinvinkel att utesluta samarbete i olika former med borgerliga partier". Så skriver partigrundaren. Gahrton har inte varit den enklaste att samarbeta med, det vet jag från både kärnkrafts- och EU-omröstningen. Men jag tror Per skulle kunna vara en utmärkt "moderator" i ett regeringsamarbete....

Landstinget ett framgångsval för Alliansen
Jag säger det igen. Landstingsvalet var också en framgång för Alliansen och första gången sedan 1979 - då jag var landstingsrådssekreterare åtKnut Nilsson - som invånarna valde att inte byta regim i landstinget. Med siffrorna 85-64 kan vi nu förbättra vårdvalet, stärka hälsoprofilen, barn- och äldresjukvården och satsa på utbyggd kollektivtrafik spår och spårbilar.

Värmdöcentern framåt
Värmdöcentern gick framåt i kommunvalet med 297 röster, 30 procent fler och ett nytt mandat från två till tre. Det är en tydlig framgång för natur-, miljö och framtidsfrågor, spårbilar, bättre skola, öppenhet, medborgardialog och stopp för Förbifart Hemmesta.
Vi tackar alla väljare för stödet.

För övrigt skall jag nu gå på kommunstyrelsens arbetsutskott...som inte gör halt bara för att vi haft ett val...

1 kommentar:

Erik Rune sa...

Om miljöpartiets vågmästarställning kvarstår de närmaste dagarna, vad hindrar dem då ifrån att riva upp den olyckliga överenskommelsen om kärnkraften? Att alltså kräva minst detta i utbyte av Reinfeldt för att kunna se sina väljare i ögonen? Såvitt jag förstår skulle själva beslutet fattas först efter 2010 års val, och där är vi ju nu. I så fall har väl Sven Bergström (c)lyckats ganska väl ...