fredag 24 september 2010

Tyst om förhandlingar
Ingen vet nu vilka förhandlingar som pågår.Tyst från alla. Regeringen och Mp. Tyst, men verkar inte vara någon inbjudan. Nu är valresultatet klart. Bjud in Mp till förhandlingar. Ta en kontakta med s också och lyssna på vad de har att säga, men inga förhandlingar.
Blir det inga uppgörelser måste regeringen börja regera. Statsråd, gruppledare i riksdagen, utskotten.

Klokt att inte ändra i utskotten.
Det ser nu ut som om det inte blir några ändringar till 15 i riksdagens utskott. Mona Sahlins ursprungliga förslag ser ut att inte accepteras av Sven- Erik Österberg m fl socialdemokrater. Mp gör också alldeles rätt och accepterar svenska folkets valresultat och riksdagens nuvarande utskottsregler.

Se över sjukförsäkringsreformen
Bra fp-krav från Birgitta Rydberg, bitr sjukvårdslandstingsrsåd
Fallet med Annica Holmqvist har med rätta upprört känslorna över sjukförsäkringsreformen. Rätt tänkt blev fel och för snabbt genomfört. Gör om och gör rätt, säger Birgitta Rydberg. Antingen reglerna eller tillämpningen måste ändras så att inga fler Annica Holmqvist kommer i kläm.

Värmdö för fortsatt Allianssamarbete
Väljarna har tydligt markerat att de vill ha fortsatt Allianssamarbete i kommunen. Alliansen får 56,3 procent, de rödgröna 39,8 och Sverigedemokraterna 3,3. Ett tydligt besked om fortsatt Allianssamarbete vilket också är Värmdöcenterns inställning. Hur det gått för partierna i kommunvalet måste naturligtvis tas hänsyn till i förhandlingarna där Värmdöcentern är det enda borgerliga parti som gått framåt. Men också vi måste visa ödmjukhet. Alla skall bidra och alla skall ha något att vinna. Så håller ett samarbete hela mandatperioden.

För övrigt åker Sonja och jag på 80-årskalas till Sonjas syster Zari och 80-åringen Olle i Gävle i helgen. Det brukar bli trevligt...med mycket Taube, Bellman och hemgjorda visor...

1 kommentar:

Anonym sa...

Fick du tillräckligt med kryss??