torsdag 23 september 2010

Dribbla inte med utskotten
Nej, säger jag och det skrev jag i går också. Dribbla inte med utskotten i riksdagen för att stänga ute Sd. Det är mindre demokratiskt, det respekterar inte väljarnas utslag och det förstärker bara Sd:s martyrroll. De flesta mediakommentarerna verkar också vara mycket kritiska. Stäng av tanken nu.

Fullfölj inbjudan till Mp
Fullfölj inbjudan till Mp om samarbete med Alliansen. Det måste naturligtvis följas av ett erbjudande om stärkt inflytande. Jag tror inte att centerpartiet skulle förlora på det, tvärtom det kan bli en win-win situation för riksdagens två miljöpartier.
Jag är dock förvånad över Maria Wetterstrands oproffesionella och lite barsliga reaktion på statsministerns inbjudan på valnatten. Man stänger inte dörrar på det viset mitt i natten utan att diskutera frågan. Att hänvisa till att Mp inte har mandat försvårar ju bara för Mp själv. Ta det lite lugnare och avvakta det slutliga valresultatet.

Moderaternas valframgång får inte stiga åt huvet..
Även om m gjort stora framgångar och övriga Allianspartier förlorat så är det dumt för helheten i samarbetet att sparka varsin minister för c, fp och kd. Det skulle försvaga Alliansen som helhet. Tror Fredrik är klok nog att undvika det misstaget.. som jag känner honom.

M tar för sig i landstinget
Ändra skatteutjämningssystemet och höj gränsen för högkostnadsskyddet hörs nu från moderaterna i landstinget efter Alliansframgången. Samma sak där. Inte för stora ord och inte för mycket "Vi är störst och starkast". Alla skall bidra och alla skall vinna.

Värmdö: Alla vinner på lite ödmjukhet
Tror även här att moderaterna, som dessutom minskat två mandat, är så kloka att inse att för hela Alliansens bästa måste alla partier känna att det får något samtidigt som de bidrar med något. Att Värmdöcentern gått framåt bör väl också återfinnas någonstans i förhandlingarna, även om det är viktigt att inte heller vi blir för stöddiga...

För övrigt blir det mycket inre tjänst i dag med sådant som fått stå tillbaka den senaste tiden...

Inga kommentarer: