söndag 5 september 2010

Romerna: EU vid skampålen
Man blir förvånad och förbannad över Sarkozys och Europas utvisning av romer. Det är inte värdigt ett modernt samhälle att kasta ut hela folkgrupper. Individer som kan åtalas och fällas för brott är en sak - men hela folkgrupper? Sarkozy och Berlusconi är de största utvisarna, men varför reagerar inte EU. Vad säger EU:s nyvalde president Herman van Rompuy? Vad säger ordförandelandets EU-ordförande? Vad säger kommissionens ordförande? Skall de stora länderna diktera villkoren i EU? Skandal.

Sverige skall bli en ledande kärnkraftsnation
skriver Jan Björklund m fl i dag på DN Debatt www.dn.se Mer forskning, fler civilingenjörer, fler nya kärnkraftverk. Det ser ut att vara ett direkt påhopp på centerpartiet. Gå i svaromål omedelbart. Jan Björklund har alltför ofta frångått uppgörelser inom Alliansen. Satsa på det förnybara. Nej till ny kärnkraft.

Alliansen vinner i ny SIFO - och centern ökar
Det blir för mycket mätningar, men SIFO brukar ligga nära sanningen. Blir det som SIFO säger så vinner Alliansen tom med liten egen majoritet 50.1 mot 43.7. Ungefär där tror också jag att sanningen ligger. Det roliga är att centern ökar igen och nu till 6.7.
Att börja prata om att bjuda in centern och folkpartiet till förhandlingar innan man vunnit valet som Mona Sahlin gör det retar bara väljarna. Miss igen.

Centerns rikssiffror stärker centern i Värmdö och andra kommuner
Hur duktiga vi än är i Värmdöcentern i kommunvalet så har tyvärr, får man säga, rikspolitiken ett oerhört stort inflytande över hur det går i kommunerna. Vi tar till oss varje positiv mätning.
Men just nu handlar det om lokalt och regionalt valarbete. Med denna uppgång stärker vi ställningen i Värmdö och inte minst landstinget där de viktiga vård- och trafikfrågorna avgörs.

För övrigt är trafik precis vad jag nu skall prata om för sista dagen på spårbilsutställningenCOOP i Charlottendal

.

Inga kommentarer: