tisdag 28 september 2010

Maria Wetterstrand överkörd
Maria Wetterstrand visade under valnatten att hon inte är riktigt professionell i sin roll som språkrör. Att totalt ta avstånd från allt samarbete "Vi har inte fått något mandat..för några förhandlingar.. visar bara att hon inte tänkt. Nu får hon en vecka senare finna sig i att bli överkörd av hennes språkrörskollega Peter Eriksson som var den som höll i klubban i går på Mp:s presskonferens. Mp samarbetar om flykting, asyl och migrationspolitiken för att stoppa Sd. Det kanske blir fler steg om Peter E får bestämma och det borde han få....

Centern måste göra en ordentlig valanalys - 30 procent stödröster oroar
Vi måste göra en ordentlig valanalys i centerpartiet. Om Novus har rätt fick centern 30 procent stödröster från personer som hade ett annat parti som favorit. Det är mycket.... eller 30 procent av 6,6 procent är två procent. De betyder 4.6 procent i "egna " röster. Stockholmsregionen gick bra, men i landet har vi tappat 1-2 mandat i de flesta kommuner och landsting, där vi borde vara starka...Vi har tappat många kärnväljare kring frågor om kärnkraft, glesbygd, regionalpolitik, interndemokrati, decentralisering... Kanske dags för en 1:e och 2:e vice ordförande...inför stämman i Åre om ett år.

Jonas Sjöstedt: Delat ledarskap i vänstern och tidigarelagd kongress
Jonas var min vice ordförande i Nej till EU under folkomröstningen från 1992 -1995. En mycket duktig, påläst, analyserande vänsterpartist på högerkanten. Vi satt i EU-parlamentet ihop 1995-99 och drev många gemensamma frågor om minskad EU-makt och stärkt öppenhet, demokrati och insyn. Vi medverkade till att den korrumperade Kommissionen under Santer fälldes.
Jonas föreslår nu delat ledarskap i vänstern, som i Mp eller någon form av vice ordförande och tidigarelagd kongress. Jonas blir förr eller senare partiledare i det partiet och då kommer vänstern att öka...

Tack alla som stöttat centern och mig i kommunvalet i Värmdö
Alltid roligt med ett starkt folkligt stöd. Jag tackar för det starka personstödet med 234 personröster, eller 28,7 procent i min valkrets Värmdö-Djurö. Jag tyder det som ett starkt stöd för Nej till Förbifart Hemmesta genom Storskogen och satsning på bättre cykel-, bil- och kollektivtrafik i Värmdö med fortsatt stöd för satsningen på spårbilar..även om det tar ett tag.
Tack alla centerpartister i kretsen och utanför för det starka stödet och tack alla i Alliansen i Värmdö och även bland oppositionen för de glada tillropen. Först ut att gratulera var en som hette Bryntesson..det värmer.

För övrigt skall jag nu träffa några företagare om Värmdös framtid...

Inga kommentarer: