torsdag 2 september 2010

Egna väljarna sviker oppositionen
Det måste vara tungt när de egna väljarna så tydligt inte tror på oppositionens seger i valet. Och det är också unikt enligt vetenskapsmännen. Av Alliansens väljare är det 94 procent som tror på fortsatt förtroende för Alliansen. Baldn de rödgröna tror drygt 43 procent på valförlust och endast 38 procent på seger.
Om till detta läggs Persons, Feldts och Rosengrens påhopp på sin egen partiledare att hon gjort fel och inte håller måttet så blir de ännu tyngre.
Men det är inget roligt att skriva om motståndarna som det går dåligt för. Det vore skojigare att skriva om något nytt som Alliansen gjort bra. Men just nu tycker jag att man bara sitter still i båten. Farligt och riskfyllt...Satsa på något nytt utspel. Spårbilar t.ex. Jag hänger på.

Elbilar slipper trängselavgift - bra c-förslag
Ett alldeles utmärkt c-förslag som planerats en tid från miljöminister Andreas Carlgren och miljölandstingsrådet Gustav Andersson. Det är en morot, ett positivt styrmedemel, att slippa trängselavgift och parkeringsavgift för något som är bra för miljön.

Spårbilsutställningen invigd med presskonferens, seminarier och debatt
I går invigdes spårbilskonferensen i COOP, Charlottendal. Välbesökt presskonferens med deltagare, intresserade Värmdöbor, politiker och tjänstemän från kommunen. Men media...

Kso Lars-Erik Alversjö och jag inledde.
Spårbilens primus Magnus Hunhammar talade om spårbilen som alternativ. Den alltid engagerade Yvonne Blombäck, mp talade som kollektivresenär, transportprofessorn på KTH Ingmar Andreasson som expert och utvecklingschefen Lars Fladvad med sin kunskap om Värmdö.
Och jag fick SL:s Vd Göran Gunnarsson att gå upp och ge en massa positiva kommentarer, att spårbilen skall gå på SL-kortet t.ex och att SL, ställer upp.
Därefter debatt med politiker i SL, under Monica Petterssons bestämda ledning. Lars Dahlberg ( s ), Gunilla Roxby-Cromvall ( v ), Tage Gripenstam ( c ), Karl Henriksson (Kd), Stgella Fare, ( fp), Yvonne Blombäck ( mp ) och Lars-Erik Alversjö ( m ).
En bra dag om klimat, energi, trafik och framtid för Värmdö.

Nu är det dags att gå till Gustavsgården och lyssna och diskutera om och med värmdös äldre.

Inga kommentarer: