lördag 11 september 2010

Val(av)stämning - den 11 september
Ett dystert datum där debatten nu i USA om koranbränningen är lika dystra efterdyningar av det som hände för nio år sedan.
Det är mycket lite utrikes, internationellt och globalt i årets valrörelse. Illa. Men nu skall även jag göra en liten avstämning av dagskursen riks, regionalt och lokalt i valet

Riks
Det är ingen tvekan att Alliansen vinner valet. Med sådana siffror och med sådana företrädare skall det mycket till...Men just detta är viktigt. Vad gör man nu på Sveavägen när valstrategerna går in i sista veckan? Det kan komma vad som helst? Men något måste komma från någon..helst någon annan än ledningen...Men vad?

landstinget
Det glömda valet. I går sa Alliansen nej till att sälja sjukhus under den kommande mandatperioden. Det kunde annars varit ett stort debattämne. Tyvärr kommer landstinget helt i kläm och landsatingsvalet följer riks. Det blir fortsatt Allians, tom förstärkt, genom socialdemokraternas haveri i Stockholm. Miljöpartiet går starkt och vi i centern kommer att kunna öka lite om rikstrenden fortsätter uppåt. Centern behövs i landstinget.

Värmdö
Som jag skrev för någon dag sedan så blir skillnaderna mellan Alliansen och oppositionen mindre i Värmdö. Alliansens svårigheter med Jonas Nilsson, långdragna problem med skolan, Brunn, Grantomta sitter nog kvar som en ledningsfråga. Oppositionens och särskilt socialdemokraternas ständiga opponerande och kritiserande har minskat förtroendet för kommunpolitiken. Vi måste finna lösningar där samarbete blir mer betonat än eviga partistrider, ofta om detaljer. Alliansen får egen majoritet. Socialdemokraterna gör ett bra val med en stark och aktiv valkår och ett energiskt oppositionsråd. Miljöpartiet med Yvonne Blombäck i spetsen går framåt. Men väljarna avgör...

För övrigt skall jag nu in till Haghulta och lyssna på förslag om Grantomta, till föreningsdagarna i Gustavsberg och Naturskyddsföreningens cabaré och utfrågning...

1 kommentar:

VHC-bloggen sa...

Alltså, jag är helt med på att bevara Värmdös vackra natur och att Förbifart Hemmesta är en dålig idé men när kommer hundrastgårdarna som det pratats om?
Jag mejlade kommunen för två år sen och då "var det på gång".
Storskogen är väl en alldeles förträfflig plats för en sådan lösning. Det är inte bara trångt på vägarna, det är trångt i skogen.
Det vore en suverän lösning för oss som delar skogen. Vi hundägare slipper få "onda ögat" och skäll för att vi går i skogen, mitt bland joggare, cyklister, barn och andra hundägare (som inte alltid har koll på sina älsklingar).
Med hundrastgårdar (titta på Växjö kommun, deras är tom sponsrade!) blir det mer plats för alla så att säga. :)
Är det något du och ditt parti kan titta på?