lördag 25 september 2010

Miljöpartiet säger nej?
Ja, så ser det ut från läktaren. Det var tydliga avståndstaganden, lite oprofesionellt och barnsligt från Maria Wetterstrand på valnatten och de har kanske satt sig. Intressant är att centern annars ser ut att vara det enda parti som öppnat för en Mp medverkan i regeringen av Allianspartierna. Modigt, generöst och ansvarstagande.

Ansvaratagande minoritets- och oppositionskultur
Blir det ingen Mp medverkan får Alliansen och oppositionen skapa en minoritets- och oppositionskultur som gagnar Sverige. Det ställer stora krav på båda blocken att regera Sverige, att driva en konstruktiv opposition och att hålla Sverigedemokraterna på mattan.
Det kan bli extra svårt om Sd får utslagsröst i utskotten som det ser ut att bli.

Maud Olofsson kan tappa vice statsministerposten till Björklund
Så ser det ut om man matematiskt skall följa mandatutslaget. Det kan bli en svårt slag för centern och särskild Maud själv att gå in i nästa mandatperiod politiskt försvagad. Men ännu svårare är centerns tapp ute i kommunerna och landstingen. Ser man på valresultatet från det perspektivet har centern tappat ett eller två mandat i varje kommun - undantag Värmdö..ha och landsting. Det försvagar centern i landet, även om vi har gått bra i Stockholmsregionen.

Tack Rune Wikström för att folknära riksdagsknog
Det är trist att Värmdö kommun förlorar sin riksdagskandidat Rune Wikström. Han står nära vardagen, har behållit sitt fiskaryrke och sin restaurang på Möja under tiden i riksdagen och har satt bra avtryck i skatte-, fiske och Östersjöfrågor

För övrigt åker vi nu till det där födelsedagskalaset jag skrev om häromdagen...med några visor i bagaget.

Inga kommentarer: