onsdag 29 september 2010

Nordkorea: Skratta eller gråta
Pappan blir sjuk, sonen tar över firman. Det är bara det att firman är 23 miljoner kuvade människor minus ett antal i toppen som har makt och lever gott. Att skratta är inte rätt. Det är inget att skratta åt. Att gråta leder ingenstans heller. Världssamfundet har ansvaret. Kärnvapen i Nordkorea vore en katastrof. Ta Kina till hjälp för att skapa ett öppnare land.

Förhandlingar är samtalson, respekt, förtroende och ge och ta.
Det är riktigt glädjande att se de förhandlingar som startat med Mp och nu också s om asyl- och flyktingpolitiken. Det är positivt och att våga ta ansvar direkt efter en hård valrörelse, där det verkligen inte gått bra för alla....Att kunna sitta ner och diskutera vad man har gemensamt som är bra för landet. Reinfeldt är rätt person att också leda en minoritetsregering.

Alliansförhandlingar handlar om samma sak - förtroende, respekt o sammanhållning
Moderaterna och hela Alliansen vinner på att moderaterna är "generösa" i de interna Alliansförhandlingarna. Låt c, kd och fp behålla nuvarande antal ministrar. Utöka regeringen med en ministerpost till 23 som m får. Maud får finna sig i att det näst största partiet i Alliansen har vice statsministerposten. Det är inehållet i politiken som avgör centerns framtid.

Förtroende också på Värmdö
Låt samma anda prägla förhandlingarna också på Värmdö. Alliansen har segrat och det bör Alliansen visa. Alla partier får ställa upp och visa solidaritet mot ett tydligt väljarutslag. Det ger respekt. Det går att göra detta och samtidigt ha ett gott samarbete med oppositionen. Det vinner medborgarna i Värmdö på.

För övrigt glädjer jag mig åt att spårbilskonferensen i San Jose i Californien ser ut att bli mycket välbesökt från sådär 20-talet länder...

Inga kommentarer: