söndag 17 oktober 2010

Afghanistan - Nu räcker det
Ytterligare en svensk soldat har nu stupat i Afghanistan. En hemmagjord bomb tog hans liv och skadade några andra. Det går inte att vinna ett krig mot talibanerna. Det går bara att vinna en fred. Om någon vecka skall riksdagen ta beslut om Afghanistan. Vi får hoppas att denna soldats död leder det beslutet i rätt riktning - lämna Afghanistan. Det skall naturligtvis ske ordnat och någon tidpunkt skall inte sättas ut. Det är ju detsamma som att tala om för talibanerna att nu är det fritt fram...Men tiden skall används till dialog, mycket dialog. och ökade civila insatser.

Kd och Centern i farozonen - igen
Det gick en månad efter valet sedan återvände stödröstarna till moderaterna och c och kd är åter ute på djupt vatten. Vinnarna m, mp och sd fortsätter att vinna medan förlorarna s, v , c och kd tappar ännu mer.
Det är långt till nästa val - om det inte blir något nyval.... Centerns valanalysgrupp med Annie Johansson som ordförande har redan börjat. I veckan kom ett mail till gruppledarna med tre frågor om valet. Jag har just svarat och tänker beräta lite om det senare...

För övrigt skall jag just in till stan och prata lite landstingsfrågor men svänger förbi Emma, Sara och Hanna först.

Inga kommentarer: