söndag 10 oktober 2010

Oppositionen remnar
Oppositionen i riksdagen möter nu verkligheten och några blad från den rödgröna uppgörelsen vänds tillbaka mest varje dag. För några dagar sedan var det miljöpartiet som talade om budgeten. En gemensam budget i år eftersom det är "så nära valet"! men sen är det slut och det blir egna mp-budgetar. Västerpartiet börjar redan ifrågasätta budgettaket. Jonas Sjöstedt, som kommer att bli nästa partiledare, har redan flaggat och Jens Holm hängt på. Två tidigare EU-parlamentariker som jag jobbat med i Bryssel i fem år. Jonas var min vice 0rdförande i Nej till EU under flera år före och under folkomröstningen 1994. En mycket duktig västerpartist på högerkanten med en tydlig ambition och klart karriärinriktad. Att det är dumt att ta bort budgettaket är en annan sak.
I socialdemokratin
kommer partiledarkandidaterna inte att hålla tyst inför extrakongressen så där kommer också nya förslag som ligger utanför uppgörelsen. Det är ett måste om man skall profilera sig. Bodström får nog sägas vara ute ur leken men Morgan Andersson är en som kommer.

Välfärdssektorn växer
I valet försökte s göra ett nummer av att antalet anställda i offentlig sektor minskar, dvs välfärden skulle ha tappat folk. Dagens Samhälle konstaterar i sitt senaste nummer att antalet anställda i växt med 70 000 personer i privata välfärdföretag mellan 2000 och 2008. Under samma tid har också antalet offentliganställda i vård, skola och omsorg ökat med 50 000. Antalet företag inom samma områden har ökat med 14.000 sedan 90-talets början.
Finn tre fel . S, S, S.

För övrigt blir det en lugn söndag med träning, löpning, ved och förberedelser inför spårbilskonferensen i San José.

Inga kommentarer: