måndag 25 oktober 2010

EU:s ekonomiska regering
kommer allt närmare. Nu finns förslag om sanktionsregler mot länder som inte uppfyller budgetreglerna. Dock kommer nya bud från Tyskland att det skall krävas majoritetsbeslut för att driva fram en sanktionsprocess mot ett medlemsland. Men nu säger Sarkozy att Lissabonfördraget skall ändras så att de nya budgetreglerna med straffregler skall fördragsfästas. Ännu ett argument för att inte gå med i EMU.

Miljöpartiet funderar på det rödgröna blocket
Många inom Miljöpartiet vill nu vrida verkligheten tillbaka från det rödgröna samarbetet. Mp ville inte ha med vänstern från början, inte s-ledningen heller. Nu hörs nya tongångar om att "bli en rörelse på riktigt". Den som säger det är Gustav Fridolin, sannolikt nytt språkrör efter Peter Eriksson i vår. Men vad menas med "på riktigt"? Har Mp bara varit på skoj hittills...?

Och så valanalysen
Centern måste åter bli ett starkt landsbygds-, och kommunparti. Vi förlorade 1-3 mandat i så gott som alla kommuner och landsting i Norrland. Vi måste återta kommunerna. Bort med den gemensamma valdagen. Driv på för separata valdagar vart annat år med riksdag för sig
och kommun- och landstingsval för sig. Driv på i regionfrågan och decentralisera länsstyrelsernas uppgifter till kommuner och regioner. Samordna mer av vård och omsorg under en och samma hatt, som hemtjänst och hemsjukvård.

För övrigt skall jag nu till Tornhuset på en ny genomgång med intressenter för Företagscentrat, hinna med ksau, och packa lite skjortor till San José...

Inga kommentarer: