söndag 3 oktober 2010

I morgon öppnar riksdagen - med nytt mönster
Det blir en min0ritetsregering. Det blir en riksdag med ett nytt parti med 20 mandat, Sverigedemokraterna. Detta parti får en vågmästarroll mellan de två blocken Alliansen och de rödgröna. Inget block sa sig under valrörelsen vilja samarbeta eller bli beroende av Sd. Det har redan falnat. Socialdemokraterna för nu fram en egen talmanskandidat som just kan bli vald med stöd av Sd. Lögn, dikt och omöjligt att lita på en sådan partiledare.


Det bästa vore en Majoritetsregering.
Blockpolitiken har låst fast partierna så hårt att detta för närvarande är omöjligt. Miljöpartiet har bollen här. Socialdemokraterna kunde också valt en första linje där Sd hållits utanför, men makten och möjligheterna att skada regeringen tog över...

I många kommuner - som Värmdö - är läget liknande
Värmdöcentern bör fullfölja samarbetet i Alliansen, något som jag förespråkar och Värmdöcentern ställt sig bakom i uppgörelsen 2006. Där skrevs också in att inriktningen skall vara fortsatt Allianssamarbete om Alliansen får majoritet. Det får den med 56 procent av rösterna. Att då inte delta eller agera så att man inte inbjuds att delta skadar Värmdöcentern, försvagar Alliansen, gentemot t.ex Sd, och gör väljarna fundersamma om Värmdöcenterns framtid. Jag hoppas det finns tillräckligt många som inser detta. En stark majoritetsAllians med m, fp, c och Kd ger inte Sd någon vågmästarroll.

För övrigt är det nu tennis som gäller och sedan kommer Åsa, Micke, Emma, Sara och Hanna på middag till oss...

1 kommentar:

Erik Rune sa...

S har inte samarbetat med SD. Är inte heller beroende av SD. S har lagt ett förslag på ny talman. Är det otillåtet för de rödgröna att ha en egen kandidat till talmansposten? Om jag är vegetarian, samarbetar jag då med Hitler?