lördag 30 oktober 2010

Platsbesök och expresståg till San Francisco
Nu är själva konferensen avslutad och vi skall ägna dagen åt besök på tänkbara platser för spårbilar runt San José. Vi åker också med expresståget till San Francisco för lite sightseeing kring de nya höghastighetsbanorna.
Har talat med många amerikanare och sustainable future och imponerats av hur engagemang, politik, och affärer smälter in i varanera på ett helt annat sätt än i Sverige. Här är det inte "fult" att tjäna pengar och det är inte fel att tala om det heller. Politik, business och framtidsplanering går hand i hand.

För övrigt blir det nu en liten frukost på hotellet

En fantastisk dag i San Francisco. Tåget dit tog två timmar, skulle ta en timme. Små episoder på vägen som att någon inte betalt och polisen tillkallades tog tid. Efter hela spårvägen diskuteras spårbilar som ett snabbare, enklare och billigare alternativ. Vilken underbar stad San Francisco. Vi åkte den historiska spårvagnen Municipal Railway från 1895 där folk kunde hänga i stolpar på utsidan av vagnen när det var fullt inne. Vi tittade på Golden Gate bron och fängelset Alcatraz och åt en underbar seafood lunch längst ut på udden..

För övrigt är då tiden i Californien till ända och i morgon 05.10 åker vi till flyget...

Inga kommentarer: