lördag 16 oktober 2010

Bodström - batongminister som slutar...
Ingen vet med än Boström själv om detta är slutet på hans politiska bana. Jag sörjer inte om så är fallet. Hårda tag mot narkotika- och våldsbrott har varit ok men inte alla förslag för övervakningssamhället som Bodström drivit på för som buggning, telefonavlyssning, FRA och Datalagring. Här har Beatrice Ask varit mer både mjuk och ödmjuk och insett riskerrna för integriteten. Ingen förlust Bodström om du stannar i USA.

Överraskande - Jöran Hägglund slutar
Det är verkligen överraskande. Pratade med Jöran senast på valvaken på Djurgården efter valet. han var i god form även om han inte är någon muntergök som person. En hårt arbetande lojal medarbetare till Maud har han varit. Han har också hyggligt backat upp satsningen på spårbilar i Sverige. Vi har väl haft våra duster kring EU men är lite förvånad att han säger sig inte komma att stanna inom politiken. Det är tydligen näringslivet som lockar och med hans erfarenheter från Saab -förhandlingarna mm kan han säkert göra goda insatser där. Good luck, Jöran.

Glöte - vindkraft mot natur, turism och renar
Det är vad vindkraftsutbyggnaden i Glöte ställs emot. De 30 första vindkraftverken som enligt planerna skall bli 450 ligger bara någon mil från Sånfjällets nationalpark med björn, varg och lo, som vi åker förbi när vi far till vår andelsstuga i Lofsdalen som också ligger någon eller några mil därifrån men där många skidleder passerar. Samerna och renarna ser ett stort intrång på Glötesvålen som är betesplats för många renar.
Tycker det låter stort. Varför inte bygga lite mindre. Samer, naturen och turismen talar för ett nej, liksom Naturvårdsverket.

För övrigt såg jag en bra film i går "Rymden har inga känslor"som handlar om en persom som har Aspbergers syndrom. Känsligt och lärorikt. Gå och se på Sergelteatern.

Inga kommentarer: